[{"title":"O nama"}]

Tvrtka Maori – standard za sadašnjost i budućnost

Estetski i višestruki odnosi između glumaca, prizorišta i gledatelja vrlo su važni čimbenici pri oblikovanju i planiranju javnih površina za priredbe. Površina za priredbe mora zadovoljiti potrebe različitih skupina posjetitelja, bez obzira radi li se o umjetničkim nastupima, konferencijama, javnim raspravama ili zabavnim priredbama. Svakoj vrsti događaja mora odgovarati raspored obuhvaćenih površina.

 

Prizorište s pozornicom može se nalaziti na sredini, kazalište može imati pozornicu koja se širi prema gledateljima. Tako primjerice postoje prizorišta s pozornicom na njihovoj sredini, ili pak kazališta s pozornicom koja se širi prema gledateljima. Pozornice mogu biti postavljene tako da prizorište bude odgovarajuće za filmske projekcije, javne rasprave, sportske i zabavne priredbe, manje seminare, klupske ili grupne priredbe, izložbe, prijeme itd. Osim toga, važno je da prizorište bude postavljeno tako da u njemu za vrijeme događanja mogu boraviti predstavnici masovnih medija, da bude prikladno za govorne nastupe, da ima prostora za umjetnike i njihovu pripremu, za produkcijske potrebe itd.

 

Oblik prostora najprije se temelji na potrebama i željama naručitelja, a zatim dolaze mjerenja i raspoređivanje pojedinačnih elemenata u prostoru. Slijede postupci za postizanje i poboljšavanje akustike, a vrlo važnu ulogu ima i prostor namijenjen gledateljstvu. U svakom slučaju, na kraju moraju biti ispunjeni temeljni zahtjevi svake dvorane - dobar zvuk, prekrasan pogled i udobno sjedenje.

 

Prednost tvrtke MAORI kod opremanja prostora za priredbe nalazi se u bogatom iskustvu i suradnji s međunarodno priznatim proizvođačima pozornica i scenske tehnike. Generalni smo zastupnici svjetski poznatih proizvođača Gerriets, Buehnenbau Cshnakenberg, Nivoflex, Trenomat, Haussmann, Moveact i Raeder-Busch. U suradnji s njima planiramo, izrađujemo i u potpunosti dobavljamo sve potrebno za namještanje prostora za priredbe po najvišim standardima - napravljeno prema vašim željama.

"Kazalište će preživjeti, jer će ljudi uvijek željeli nastupati u njemu" (Piero Rismondo)

 

Treba vam više informacija?